Skoči na vsebino

Kras: turistični vodnik (e-knjiga)

15,00 

E-knjiga je v  PDF obliki, da jo lahko berete na telefonu ali tablici s povezavami na spletne strani ponudnikov.

Matični Kras je planota podzemnih jamskih sistemov in snežno belih lipicancev. Ta čarobna pokrajina tisočerih posebnosti pa ponuja še veliko več doživetij, namenjenih ljubiteljem lokalnega, butičnega in tradicionalnega. V vodniku boste našli nasvete in predstavitve, kako med obiskom Krasa doživeti največ nepozabnih in pristnih trenutkov. Z vodnikom v roki boste z lahkoto potovali po kraški planoti, odkrivali skrite bisere in doživeli edinstveno kulturno kuliso pokrajine.

100 na zalogi

Šifra: TRG 070-1 Kategorija:

Dobrodošli na matični Kras, planoto podzemnih jamskih sistemov in snežno belih lipicancev. Ta čarobna pokrajina tisočerih posebnosti pa ponuja še veliko več doživetij, namenjenih ljubiteljem lokalnega,butičnega in tradicionalnega. V vodniku boste našli nasvete in predstavitve, kako med obiskom Krasa doživeti največ nepozabnih in pristnih trenutkov. Začne se s predstavitvijo edinstvene zakladnice kraške naravne in kulturne dediščine ter izjemne zgodovine območja, samo zato, da vas, opremljene s spoznanji zanimivih in morda še neznanih zgodb, popelje na potep po navdihujočih krajih. V njih vas pričakujejo avtentična doživetja, povezana s tradicijo pridelave terana, proizvodnje pršuta, pridobivanja medu, kamnoseške obrti, destilacije brinjevca in še veliko več. Med vsemi kraškimi vasmi so speljane številne stranske poti, primerne za kolesarjenje ali krožne pohode, za katere v vodniku najdete tudi zemljevide. Poleg aktivnih pustolovščin v neokrnjeni naravi bo vaše telo in dušo napolnila s svežo energijo tudi bogata kulinarična ponudba s številnimi tradicionalnimi krožniki iz lokalnih in sezonskih sestavin. Celovitost doživetij vodnik zagotavlja z itinerarji za nepozabne potepe po Krasu in sosednjih primorskih pokrajinah.
Z vodnikom v roki boste z lahkoto potovali po kraški planoti, odkrivali skrite bisere in doživeli edinstveno kulturno kuliso pokrajine.

Prvi turistični vodnik o Krasu je pripravila Maja Ščuka, Kraševka in lokalna turistična vodnica, ki želi unikatne zgodbe destinacije predstaviti vsem novim popotnikom in tudi tistim, ki se na Kras radi vračate. S pomočjo vodnika vas popelje v dušo pokrajine, med domačine in njihove zgodbe.